Шест политически сили влизат окончателно в. Това са -СДС, , “, ,  и ИТН. Ще

...
Шест политически сили влизат окончателно в. Това са -СДС, , “, ,  и ИТН. Ще
Коментари Харесай

Какви са възможните коалиции за управление?

Шест политически сили влизат дефинитивно в. Това са -СДС, , „ “, ,  и Има Такъв Народ. Ще бъде ли формирано държавно управление и какви са вероятните разновидности за обединения?
Ето какво разясниха пред bTV политологът проф. Мария Пиргова, социолозите доцент Мира Радева и доцент Алексей Пампоров и преподавателят по Политически връзки проф. Росен Стоянов.
„ Има минимум две или три вероятни обединения. Едната е хартиената, другата е „ Магнитски “, а третата е огромната коалиция между  и . Правителство ще има и не едно в този парламент. Ако не се получи огромната коалиция на евроатлантическите партии, ще се получи коалицията -- с запас Има Такъв Народ. Мисля, че на постоянни избори няма да вървим скоро “, сподели политологът проф. Мария Пиргова. 
Проф. Росен Стоянов разяснява позицията на  като втора политическа мощ.
„ Създава напрежение и във връзка с поети задължения. Ако в резултат на неразумност, не се случи това, което политикът поема като ангажимент, следват разбори, рецензии вътре, изключително в коалиция, която е основана от 8 партии и 100 и няколко държавни организации. Това са хора с доста разнородни ползи. Със сигурност леви, десни, либерали и какви ли не други в едно мъчно живеят един с различен “, каза проф. Стоянов.
Според социолога доцент Мира Радева се вижда ясна рецесия в съвсем всички партии, с изключение на „ “. 
„ Имаме сериозен растеж. Те безусловно пет пъти са нарастнали в границите на тези две години. Това би трябвал ода бъде доста значим знак. Щом като в  загубата не се приема елементарно и стартират гласове за разединение, прагматичният ход е най-сетне България да има ръководство “, разяснява доцент Мира Радева.
По думите на социолога доцент Алексей Пампоров „ На всеки 12 години има един цикъл на патриотизация и национализация “.
„ Всички проучвания посочваха, че Политическа партия ще загуби към 5% от гласовете си от предходните избори, в случай че се коалира с Демократична България. Оказва се, че са изгубили дори 10%. По-голямата изненада е, че гласовете, които загуби Политическа партия и чакахме, че ще отидат към „ “ или „ “, отидоха към „ “, сподели доцент Пампоров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР